Ik krijg regelmatig de vraag wat ik zelf lees. Ik lees heel veel, ik luister ook veel. Onderweg, in de auto, met schoonmaken en in de avond is er niets fijner dan mijn bed in te duiken en minstens nog een uurtje te lezen voor ik om val.

Ik lees van alles, romans, historisch, spannend, thrillers, biografieën, het gaat alle kanten uit. Ik ga af en toe eens posten wat ik gelezen heb, omdat ik niet uit kom met 5 sterren of omdat ik vind dat het de lading dan net niet voldoende dekt, hanteer ik 10 sterren. Ik kan alleen de sterren hier niet goed kwijt, dus ik geef alleen het cijfer. Beetje schooljuf maar dat mag denk ik wel even. Wat ik heel bijzonder vond of wat indruk op mij gemaakt heeft, vermeld ik dan wel apart. Je mag natuurlijk altijd op mijn facebookpagina vertellen wat jij er van vond, leuk juist!

Schijnvrucht: 8

Dagboek van een natuurjongen: 9

Max: 7

Bloed: 8

Al die dingen: 8

Hotel Europa: 8

Mimic: 7

Van dit en van dat: 6

De verrassing: 6

De moord op Windsor Castle: 7

Corinnes toekomst: 8

Gegijzeld: 7

Eindeloos dichtbij: 7

Ik leer ontzettend veel van zo veel verschillende schrijvers. Deze maand was ik echt onder de indruk van ‘dagboek van een natuurjongen’, wat een prachtig geschreven boek door een autistische jongen, ‘Bloed’ bleek onwijs interessant te zijn, net als ‘al die dingen’. Ook al zo’n prachtig -op waarheid -gebaseerd verhaal. Ik zie aan de foto’s dat ik Hendrik groen nog mis, op de tuin. Ik had van Hendrik Groen niet eerder iets gelezen, leuk tussendoortje. Hotel Europa vond ik zeer de moeite. Sommige mensen vinden dat Leonard Ilja Pfeijffer bombastisch taalgebruik hanteert maar ik vind het slim gebruikt en goed geschreven. ‘Max’ vond ik leuk om te lezen, met name omdat veel bekende namen ver terug in de geschiedenis hun sporen hebben verdiend. Ben een beetje wijzer geworden van circuits, oorsprong en mensen. Wil je mee delen in de verhalen? Zoek me even op Facebook, hartstikke leuk!